زعفران


زعفران گياهي است با نام علمي Sativus Crocus از خانواده  زنبق (lridaceae) .
چون زعفران داراي مصارف متعدد بوده و جايگاه ويژه اي را در تغذيه دارد ، از اين رو اطلاعات مفيدي براي خوانندگان و مصرف كنندگان اين ماده ي با ارزش ارائه مي شود . 
 
زعفران از نظر طب قدیم گرم و خشک است. 
-         دارای بوی قوی و طعم تلخ است.
-       خون ساز است و گردش خون را آسان می کند .
-         باعث تحریک اعصاب می شود.
-         مصرف زعفران خونریزیهای بعد از زایمان را از بین می برد.
-         قوای جنسی را تقویت می کند .
-         کبد را تصفیه و قوی می سازد.
-         سرفه را رفع و اثر مفید روی درمان برونشیت دارد.
-         کلیه و مثانه را پاک می کند .
-         خوردن چای زعفران باعث هضم غذا می شود .
-         آرام بخش و خواب آور است.
-        گاز معده را برطرف می کند .
-         ضد تشنج – اثر مسکن درد –ادرا آور و قاعده آور است. 
-         و اگر بالاخره می خواهید همیشه شاد و خندان باشید زعفران بخورید.
 

خواص درماني :
 
مهمترین خواص زعفران که از قدیم الایام بوده درمان افسردگی می باشد. 
زغفران خاصيت كاهش چربي و كلسترول خون و افزايش نفوذاكسيژن در پلاسما
در طب عوام نقاط مختلف جهان ، زعفران به عنوان آرام بخش ، ضد اسپاسم ، اشتها آور و مقوي معده استفاده مي شود . در كشور آلمان زعفران به عنوان آرام بخش ، درمان درد معده و شكم و آسم مصرف مي شود .

 
مصارف : 
زعفران به جهت طعم ، بو و رنگ زرد خاصي كه دارد به وفور در غذاها و به ويژه همراه با برنج ،. صنايع شريني سازي ، داروسازي و صنايع ديگر به مصرف مي رسد 
 

سميت : 
مصرف زعفران به مقدار زياد سمي است و باعث استفراغ ، خون ريزي رحم ، اسهال خوني ، خون روي از بيني ، پلك ها و لب ها ، سرگيجه ، بي حالي ، زردي پوست وتحريكات شديد ماهيچه هاي صاف و حتي گاهي مرگ نيز مي شود . 
 
توصیه : 
چون زعفران بر روی سیستم تولید مثل اثردارد بنابراین زنان حامله باید از خوردن آن 
احترازکنند زیرا ممکن است باعث سقط جنین شود.



 
http://bahareh-delsetan.blogfa.com/cat-28.aspx

بازگشت به صفحه اصلي زبان گلها

بازگشت به صفحه اصلي زبان گلها

Free counter and web stats
Free counter and web stats