زعفران
زعفران
گياهي است با نام علمي Sativus Crocus از خانواده زنبق (lridaceae) .
چون زعفران داراي مصارف متعدد بوده و جايگاه ويژه اي را در تغذيه دارد ، از اين رو
اطلاعات مفيدي براي خوانندگان و مصرف كنندگان اين ماده ي با ارزش ارائه مي شود .
زعفران از نظر طب قدیم گرم و خشک است.
- دارای بوی قوی و طعم تلخ است.
- خون ساز است و گردش خون را آسان می کند .
- باعث تحریک اعصاب می شود.
- مصرف زعفران خونریزیهای بعد از زایمان را از بین می برد.
- قوای جنسی را تقویت می کند .
- کبد را تصفیه و قوی می سازد.
- سرفه را رفع و اثر مفید روی درمان برونشیت دارد.
- کلیه و مثانه را پاک می کند .
- خوردن چای زعفران باعث هضم غذا می شود .
- آرام بخش و خواب آور است.
- گاز معده را برطرف می کند .
- ضد تشنج – اثر مسکن درد –ادرا آور و قاعده آور است.
- و اگر بالاخره می خواهید همیشه شاد و خندان باشید زعفران بخورید.
خواص درماني
:
مهمترین خواص زعفران که از قدیم الایام بوده درمان افسردگی می باشد.
زغفران خاصيت كاهش چربي و كلسترول خون و افزايش نفوذاكسيژن در پلاسما
در طب عوام نقاط مختلف جهان ، زعفران به عنوان آرام بخش ، ضد اسپاسم ، اشتها آور و
مقوي معده استفاده مي شود . در كشور آلمان زعفران به عنوان آرام بخش ، درمان درد
معده و شكم و آسم مصرف مي شود .
مصارف :
زعفران به جهت طعم ، بو و رنگ زرد خاصي كه دارد به وفور در غذاها و به ويژه همراه
با برنج ،. صنايع شريني سازي ، داروسازي و صنايع ديگر به مصرف مي رسد
سميت :
مصرف زعفران به مقدار زياد سمي است و باعث استفراغ ، خون ريزي رحم ، اسهال خوني ،
خون روي از بيني ، پلك ها و لب ها ، سرگيجه ، بي حالي ، زردي پوست وتحريكات شديد
ماهيچه هاي صاف و حتي گاهي مرگ نيز مي شود .
توصیه :
چون زعفران بر روی سیستم تولید مثل اثردارد بنابراین زنان حامله باید از خوردن آن
احترازکنند زیرا ممکن است باعث سقط جنین شود.
http://bahareh-delsetan.blogfa.com/cat-28.aspx

|